👉 Τρεις τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο γρήγορα & αποτελεσματικά deliveries

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, το 90% των πελατών επιθυμεί αυθημερόν παράδοση ή την επόμενη ημέρα και μόνο το 10% επιθυμεί παράδοση εντός των επόμενων 2 ημερών. Συνεπώς, εάν δεν κάνετε γρήγορες παραδόσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι πελάτες σας να επιλέξουν κάποιον ανταγωνιστή σας.
Η αύξηση της αποτελεσματικότητας των παραδόσεών σας, θα σας επιτρέψει να ολοκληρώνετε περισσότερα αιτήματα πελατών ανά ημέρα, κάνοντας τους πελάτες σας πιο χαρούμενους. Ταυτόχρονα, θα δείτε μείωση του κόστους ανά delivery και αύξηση στα καθαρά έσοδα κάθε μέρα, εβδομάδα και μήνα.
Πριν εξετάσουμε το πως θα βελτιώσουμε τις παραδόσεις μας, θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτές. Η κατανόηση των προβλημάτων θα μας επιτρέψει να λάβουμε τα σωστά βήματα για να τα λύσουμε και να αρχίσουμε να αυξάνουμε τα έσοδα μας. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία του lastmile delivery και επηρεάζουν την απόδοση μας.

 

3 εμπόδια που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να παραδίδουν αποτελεσματικά

Χειροκίνητος σχεδιασμός διαδρομών
Παράγοντες όπως το ωράριο και οι ικανότητες των οδηγών, η κίνηση στους δρόμους, η χωρητικότητα των οχημάτων, τα σημεία παράδοσης, τα σημεία παραλαβής, το βάρος των πακέτων, τα μεγέθη των πακέτων και οι χρονικές δεσμεύσεις πρέπει να εξετάζονται μεμονωμένα και συλλογικά για τη σωστή δρομολόγηση.
Ωστόσο, όταν γίνεται χειροκίνητα, απαιτεί πολλές ώρες για να ολοκληρωθεί ακόμη και για ένα μικρό νούμερο παραδόσεων / παραλαβών. Ακόμα, εάν την τελευταία στιγμή προστεθούν καινούργια σημεία, ενώ ο οδηγός σας είναι ήδη στον δρόμο, οι πιθανότητες να βελτιστοποιήσετε τη διαδρομή είναι μικρότερες και η απόδοση σας θα μειωθεί.
Ξεπερασμένη ή αναποτελεσματική τεχνολογία
Η ξεπερασμένη τεχνολογία σας κρατάει στάσιμους στην εποχή που δημιουργήθηκε αυτή η τεχνολογία. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη τεχνολογία για να βελτιστοποιήσετε τις διαδρομές σας, τότε ο ανταγωνισμός σας που χρησιμοποιεί πιο σύγχρονη τεχνολογία θα είναι δύσκολος.
Έλλειψη προτεραιότητας
Ο τρόπος με τον οποίο δίνετε προτεραιότητα στα πακέτα σας επηρεάζει τη συνολική σας αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, η παράδοση ενός μεγάλου πακέτου στην αρχή του δρομολογίου, αφήνει περιθώριο στο όχημα για να χωρέσει πολλές μικρότερες παραλαβές αργότερα. Με τη σωστή προτεραιότητα μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την αποτελεσματικότητά σας.

 

Υπάρχουν τρεις τακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ΣΗΜΕΡΑ για να βελτιώσετε τις παραδόσεις σας.

1. Χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό βελτιστοποίησης και διαχείρισης δρομολογίων
Με τη χρήση μιας πλατφόρμας βελτιστοποίησης δρομολόγησης όπως η Lastmily μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την αποδοτικότητά σας. Η εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη της Lastmily λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως το ωράριο και οι ικανότητες των οδηγών, live και ιστορικά δεδομένα κίνησης για τους δρόμους, τη χωρητικότητα των φορτηγών, τα σημεία παράδοσης, τα σημεία παραλαβής, το βάρος των πακέτων, τα μεγέθη των πακέτων και τις χρονικές δεσμεύσεις προκειμένου να διαμορφώσει για εσάς το βέλτιστο δίκτυο διανομής. Βέλτιστο δίκτυο διανομής σημαίνει, περισσότερες παραδόσεις ανά οδηγό με ταυτόχρονη μείωση κόστους στο σύνολο. Ακόμα όσο χρησιμοποιείτε την Lastmily, μαθαίνει που αποδίδουν καλύτερα οι οδηγοί και τα οχήματά σας και προσαρμόζεται στον τρόπο λειτουργίας σας.
Ταυτόχρονα, καθοδηγεί τους οδηγούς με navigation (προσαρμοσμένο στον τύπο όχηματός τους) από σημείο σε σημείο αποφεύγοντας την κίνηση. Προσέχει κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να κοστίσει σε χρόνο. Για παράδειγμα, τους καθοδηγεί με ποια φορά πρέπει να παρκάρουν, δείχνοντας τους παράλληλα πως θα φύγουν από το σημείο όταν ολοκληρώσουν την παράδοση! Σε άλλες περιπτώσεις, συνδυάζει την οδήγηση με το περπάτημα για λίγα μέτρα για μεγαλύτερο χρονικό κέρδος. Έτσι, αν μία παράδοση είναι σε έναν μονόδρομο, θα τους ζητήσει να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου, να περπατήσουν λίγα μέτρα προς το σημείο και κατόπιν να επιστρέψουν στο αμάξι για να φύγουν γρήγορα. Συνεπώς κερδίζουν τον χρόνο του κύκλου του τετραγώνου που θα έκαναν για έρθουν ακριβώς μποστά από το σημείο.
Τέλος, όταν οι οδηγοί σας έχουν ξεκινήσει τα δρομολόγιά τους, είναι στο δρόμο και σας έρχονται νέα αιτήματα για παραλαβές / παραδόσεις. Χρησιμοποιώντας την Lastmily, μπορείτε πολύ εύκολα να προσθέσετε αυτά τα σημεία στις διαδρομές βέλτιστα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

2. Αποκτήστε πρόσβαση σε έξυπνα reports απόδοσης των οδηγών σας
Η Lastmily σας προσφέρει ένα εξελιγμένο σύστημα καθημερινών, εβδομαδιαίων και μηνιαίων reports προκειμένου να μετράτε την απόδοση του δικτύου διανομής σας. Συνεπώς, στο τέλος του μήνα έχετε πλήρη εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα λύσετε.
Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο χρήσης που προσφέρουμε στην Lastmily. Μερικές μέρες αργότερα, με τη χρήση των reports βλέπετε αναλυτικά τι καθυστερεί τους οδηγούς σας και που μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω τη διανομή σας. Μόνο από τη χρήση των reports θα δείτε αύξηση της απόδοσής σας έως και 15%.
3. Ενημέρωση παραληπτών σε πραγματικό χρόνο
Δώστε τη δυνατότητα στους παραλήπτες σας να έχουν live tracking του οδηγού με ακριβή ώρα παράδοσης και το δικό σας λογότυπο. Οι παραλήπτες σας θα είναι πιο χαρούμενοι από ποτέ και εσείς θα μειώσετε έως και 50% το ποσοστό αποτυχίας της πρώτης παράδοσης.
Ακόμα οι παραλήπτες σας -αν το επιθυμείτε- έχουν τη δυνατότητα αλλαγών σχετικά με την παράδοσή τους όπως το να επιλέξουν άλλη ημερομηνία, άλλη ώρα, άλλη διεύθυνση ή να την ακυρώσουν. Η εφαρμογή του οδηγού ενημερώνει αυτόματα τη διαδρομή αν υπάρξει κάποια ακύρωση ή αλλαγή και έτσι δεν απαιτούνται αχρείαστα τηλέφωνα που καθυστερούν τόσο εσάς, όσο και τους οδηγούς σας.
Τέλος, μπορείτε να επιτρέψετε στους παραλήπτες σας να σας βαθμολογούν σχετικά με την εμπειρία τους. Η βαθμολογία αυτή συμπεριλαμβάνεται και στο reporting σας. Μπορούμε και να τους ανακατευθύνουμε στα social media σας ώστε να αυξήσετε τη δημοτικότητά σας.
Λαμβάνοντας σήμερα τα παραπάνω απλά βήματα, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοσή σας και να αυξήσετε τα έσοδά σας.
Δοκιμάστε σήμερα την Lastmily εντελώς δωρεάν για 14 ημέρες χωρίς καμία δέσμευση.
client_portal_mockup_new_site-copy2 (1) (1)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lastmily