👉 Live Tracking Οδηγού: Τι είναι και πώς αναβαθμίζει τα last mile deliveries

Κατα τη διαδικασία αξιολόγησης λογισμικών βελτιστοποίησης διαδρομής, οι πιο σημαντικοί παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τους τα courier, οι διαχειριστές στόλου και οι υπεύθυνοι διανομής είναι η αποτελεσματικότητα και η χρηστικότητα του. Αν και αυτά τα δυο αποτελούν την βάση για μία αξιόπιστη λύση για την διαχείριση μεταφορών, τι θα γινόταν αν υπήρχε ενα ενσωματωμένο εργαλείο το οποίο δεν είναι μόνο αξιόπιστο λειτουργικά, αλλα προσκαλεί τους παραλήπτες να έχουν μια ενεργή θέση στην παράδοση της αποστολής τους; Εδώ το live tracking portal κανει τη διαφορά.

Όσο εξελίσσονται τα λογισμικά last mile, τόσο και η λήψη αποφάσεων των παραληπτών. Το επόμενο βήμα στη βελτιστοποίηση διανομών είναι η επιλογή στους παραλήπτες να διαμορφώνουν την εμπειρία παράδοσης, γνωστή και ως delivery experience management. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Researchscape, το 88% των παραληπτών δήλωσαν ότι η δυνατότητα αλλαγής της διεύθυνσης παράδοσης θα ήταν “πολύ” ή “εξαιρετικά” χρήσιμη. Μετά την έγκαιρη παράδοση, ο πιο σημαντικός παράγοντας για διανομές last mile είναι η έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία και ώρα παράδοσης. Η προτεραιότητα που δίνουν πλέον οι παραλήπτες στον ευέλικτο προγραμματισμό της αποστολής και τη διαφάνεια για τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης καθιστούν το live tracking portal, ενα ουσιαστικό παράγοντα στην επιλογή λογισμικού βελτιστοποίησης διαδρομής και οχι πλέον προαιρετικό. 

Τι είναι το live tracking οδηγού;

Το live tracking οδηγού είναι ένα web portal στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι παραλήπτες μέσα από ένα link το οποίο αποστέλλεται με SMS, Viber ή Email. Είναι από τα πιο διαδραστικά στοιχεία σε λογισμικό last mile και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ευελιξία στον προγραμματισμό παράδοσης και αυξημένη επικοινωνία μεταξύ παραληπτών και οδηγών. Είναι ο μηχανισμός που, εκτός από το ότι επιτρέπει στους παραλήπτες να παρακολουθούν την εξέλιξη της παραγγελίας τους live, τους ειδοποιεί αυτόματα για τυχον αλλαγες του εκτιμώμενου χρόνο παράδοσης, στοιχείο που ωφελεί τόσο τους παραλήπτες όσο και τους οδηγούς.

 

8 λόγοι που το live tracking αναβαθμίζει την εμπειρία των παραληπτών και σας φέρνει νέους πελάτες

 

1. Live tracking του οδηγού

Η πιο περιζήτητη τεχνολογία από τους παραλήπτες για τις εκπληρώσεις παραγγελιών; Ένα GPS. Σύμφωνα με έρευνα, το 96% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι ένα GPS θα ήταν χρήσιμο κατα την εξέλιξη των αποστολών τους. Έτσι, οι παραλήπτες μπορούν να δουν που βρίσκεται η παραγγελία τους άνα πάσα στιγμή, και ώς αποτέλεσμα να έχουν την δυνατότητα να προγραμματίσουν και να εξασφαλίσουν καλύτερα το να είναι σπίτι όταν φτάσει. Μεγάλος παράγοντας σύγχυσης με τις παραδόσεις είναι συνήθως η αβεβαιότητα για το που βρίσκεται η αποστολή. To live tracking portal του οδηγού αφαιρεί αυτη την ανησυχία και έτσι βελτιώνει ουσιαστικά την εμπειρία παράδοσης για όλους.
 

2. Δυνατότητα για αλλαγές από τον παραλήπτη

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του live tracking portal είναι ότι επιτρέπει στους παραλήπτες να αλλάξουν την ώρα παράδοσης ή/και τη διεύθυνσή, με αποτέλεσμα να μπορούν να προσαρμόσουν καλύτερα την αποστολή με το πρόγραμμά τους. Αυτο οδηγεί σε μια πιο άνετη εμπειρία παράδοσης, και, με την εισαγωγή πληροφοριών από τους παραλήπτες, αναβαθμίζει σημαντικά την βελτιστοποίηση δρομολογίων. Η επιλογή αυτοπρογραμματισμού δεν είναι είναι μόνο πιο αποτελεσματική αλλα και πολύ πιο βιώσιμη, καθώς το κόστος καυσίμου που εξοικονομείται με την μείωση των επαναλαμβανόμενων διαδρομών παίζει ρόλο τοσο για τα έξοδα όσο και για το περιβάλλον. Βεβαίως το εύρος των επιλογών του παραλήπτη για αλλαγές, βρίσκεται στα χέρια της εταιρείας διανομής.
 

3. Δυνατότητα ακύρωσης παράδοσης από τον παραλήπτη

Οι παραλήπτες αλλάζουν γνώμη – πέρα από την επιλογή να μπορούν να αλλάξουν την ώρα και την διεύθυνση παράδοσης, μπορεί να αποφασίσουν ότι δεν θέλουν πλέον να λάβουν την παραγγελία τους. Με το live tracking, ο παραλήπτης μπορεί εύκολα να δηλώσει την ακύρωση της παραγγελίας του, με αποτέλεσμα το λογισμικο last mile να μπορεί να αλλάξει τα δρομολόγια ανάλογα και να εξοικονομήσει χρόνο τοσο για τους παραλήπτες όσο και για τους οδηγούς.
 

4. Αυτόματες ενημερώσεις

Πολλές από τις δυνατοτητες του live tracking portal που έχουν αναφερθεί είναι χρήσιμες από μόνες τους, αλλα δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματικές χωρίς αυτόματες ενημερώσεις. Εδώ, η άμεση επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο. Το portal ενημερώνει αυτόματα και τους οδηγούς και τους παραλήπτες για τυχόν αλλαγές με την αποστολή. Η δυνατότητα αυτόματης ειδοποίησης αποτελεί προϋπόθεση για οποιοδήποτε αποτελεσματικο λογισμικό βελτιστοποίησης διαδρομής και επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να είναι ενήμεροι σχετικά με την διανομή. 

 

5. Εμφάνιση λογότυπου εταιρείας

Κάθε φορά που εμφανίζεται το λογότυπο μιας εταιρείας είναι μια επέκταση της επικοινωνίας της και μια ευκαιρία να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας (brand awareness). Με το live tracking portal της Lastmily, μια εταιρεία έχει την επιλογή να προσαρμόσει το τι βλέπει ο παραλήπτης με την πρόσθεση του λογότυπο της ώστε να είναι ορατό όλη την ώρα που ο παραλήπτης παρακολουθεί την live εξέλιξη της αποστολής του. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες οι παραλήπτες να θυμούνται την εταιρεία, και ταυτόχρονα δημιουργεί και ένα θετικό σύνδεσμο με την επωνυμία. 
 

6. Ανακατεύθυνση στα social media της εταιρείας

Εκτός από την εμφάνιση του λογότυπου τους, οι επιχειρήσεις θέλουν να έχουν ακόμα περισσότερους τρόπους να προβάλλονται και να βρίσκουν τρόποι να φέρνουν σχετικό κοινό στην ιστοσελίδα τους. Το live tracking portal δίνει την επιλογή στους παραλήπτες να επισκεφτούν τα social media της εταιρείας με το πέρας της παράδοσης, δίνοντας τους έτσι έναν εύκολο – και χωρίς έξοδα διαφήμισης – τρόπο να βρουν την εταιρεία διαδικτυακά.
 

7. Βαθμολογία της εμπειρίας από τον παραλήπτη

Οι παραλήπτες μπορούν να αφήσουν σχόλια απευθείας μέσω της πλατφόρμας ώστε να ενημερώσουν την εταιρεία για τις εντυπώσεις τους. Συνήθως, η διαδικασία για μια επιχείρηση να ενθαρρύνει τους παραλήπτες να ασχοληθούν με την αξιολόγηση έχει περισσότερα βήματα, ενω η αμεσότητα που προσφέρει το live tracking portal πολλαπλασιάζει τις κριτικές. Έτσι, πολλοί περισσότεροι παραλήπτες θα πουν τη γνώμη τους, με το να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους, με αποτέλεσμα η εταιρεία να έχει καθημερινό και περισσότερο feedback για την εμπειρία των πελατών της. 

 

8. B2B χρήση

Γενικότερα, το live tracking δέν είναι χρήσιμο μόνο στις σχέσεις μεταξύ παραληπτών και επιχειρήσεων, αλλα μπορεί επίσης να βελτιώσει σημαντικά τη διαχείριση των παραλαβών. Ειδικά με μεγαλύτερες παραλαβές που είναι κρίσιμες για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, η δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης της επερχόμενης παραλαβής βοηθάει την επιχείρηση να προετοιμαστεί και την εταιρεία διανομής να κερδίσει χρόνο.

 

Συνοπτικά, το live tracking portal είναι ένα εργαλείο το οποίο άμεσα επηρεάζει την εμπειρία των παραληπτών. Ώς εργαλείο που ωφελεί παραλήπτες και διανομείς, η υιοθέτησή του σε λογισμικά βελτιστοποίησης διαδρομής πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

Έτοιμοι να αναβαθμίσετε τις last mile deliveries σας; Δοκιμάστε την Lastmily δωρεάν και ανακαλύψτε πως, μαζί με το live tracking portal, μπορει να βελτιώσει την καθημερινότητά σας. Καλές αποστολές!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lastmily